1. lokakuuta 2009

"Huhuu" sanoo pienet pöllöt

Ennen lapsia maalailin, piirsin ja tein tiffanylasitöitä ja pidin niiden tekemisestä todella paljon. Lasten syntymän jälkeen olen mietiskellyt, että mitä tekisin seuraavaksi. Ajatus uuteen harrastukseen tuli Annikalta, jolla on ihan mahtava blogi http://ruttunuttu.vuodatus.net/ . Katselin ja haaveilin -ompelutaitoni ovat vain pahasti ruosteessa ja niin taitaa olla konekin, mutta sitten tajusin että voinhan yrittää painaa kuvia valmisvaatteisiin. Aika hyvin lähti kokeilut liikkeelle ja pian keksin, että kankaanpainannalla saan takaisin käyttöön osan niistä vaatteista, joissa on harmillisesti joku tahra pahasti näkysällä. Tällä harrastuksella saan nopeasti ja edullisesti tuunattua pojille peruskäyttövaatetta ja sittenhän voi hyvällä omallatunnolla (?) tuhlata webbikauppojen lastenvaateihanuuksiin.

Ensimmäisenä töinä tein pöllöjä. Sabluuna on yksinkertainen ja työt helposti yhdellä perusvärillä tehtyjä. Sabluunan pöllökään ei ole omatekoinen, vaan se löytyi Ottobren ilmaiskaavavyöstä. Annikan neuvojen mukaisesti olen käyttänyt FolkArtin kangasvärejä, joita saa tilata Donnolta.

Pöllöpaita kohta 5v esikoiselleni. P on itse valinnut pöllöjen värit. Tähän olen käyttänyt ihan uuden H&M trikoopaidan.













Ja sitten J:n ja E:n bodyt. J:n sinapinruskea body on lähes aito retrolöyty, no ehkä vain 80-luvulta :) E:n body on uusi H&M:ltä.













Ja kun vauhtiin pääsin, niin tuunasin vielä tahrat piiloon parista muuten hyväkuntoisesta t-paidasta. Nämä perii keskimmäinen esikoiselta ensi kesänä.













Kankaanpainanta oli tosi kivaa -suorastaan addiktoivaa. Pöllöjen jälkeen on syntynyt betoniautoja ja merihevosia, niistä lisää myöhemmin.

5 kommenttia:

  1. Onpas kivoja töitä!

    VastaaPoista
  2. no niin, eilen yritin kommentoida, mutta ei onnistunut, jokohan nyt?

    eli ensiksikin, kiva, että laitoit oman blogin pystyyn! tervetuloa!

    toisekseen, aivan mahtavia nämä sinun kankaanpainantatyöt! kylläpä olen hienoja paitoja tehnyt!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania nää pöllötkin!:)

    VastaaPoista