29. elokuuta 2010

Ilmojen halki

Nyt se on sitten löydetty. Museo, josta meidän pojat eivät juurikaan välitä. Tasaisin väliajoin museossa kaikui isompien keppospoikien kovat äänet: "Lähdetään jo!"

Ja paikka oli ILMAILUMUSEO.

Enpä olisi etukäteen uskonut. Ongelmana oli se, että museossa ei saa koskea mihinkään. Nykyisin museoissa on niin upeasti huomioitu lapset, ettemme ole tätä ennen käyneet tälläisessa "katsele köyden takaa" paikassa. Pojat tietenkin himoitsivat, että pääsisivät ohjaamoon ja voisivat painella nappuloita. Mutta ei -ei saa koskea. Koneisiin ei pääse sisälle, lukuunottamatta yhtä isomman matkustajakoneen matkustamoa. Eikä pommejakaan saa taputella eikä hävittäjään kurkistaa. Museon takapihalla olikin sitten reissun kohokohta: pienkone johon pääsi sisään ja ohjaimia sai kokeilla.

Minusta paikka oli käymisen arvoinen ja olisin mielelläni tutustunut koneisiin enemmänkin. Lapsia oli toki huomioitu leikkitilalla, jossa oli fantasipukuja ja sokkelo, mutta ei yhtään lentskaria :( Olipas sentään tälläinen kiva pilvitausta.

Lentokepponen * 2

Erilaisia siipiä sai lainata

Pienin kepponen ei diggaa siivistä

Sylintereitä


Tätä kohdetta suosittelen siis vähän vanhemmille lapsille tai rauhallisimmille tapauksille. Pihalla kannattaa käydä kääntymässä :)

1 kommentti:

  1. Voi että, kun olisi täälläkin lähempänä noita erilaisia museoita! Ihan mahtavaa, kun kuljetat teidän lapsia tutustumassa milloin mihinkin. Ja taatusti oli lapsille pettymys, kun ei päässyt vapaammin tutkimaan. Kuulostaa kaikesta huolimatta hienolta paikalta.

    VastaaPoista