2. huhtikuuta 2011

Kierrättäen välikauteen

Tänä keväänä lähdemme välikauteen kierrättäen. Olen ihaillut monissa blogeissa välikausivaateuutuuksia ja hiukan miettinyt, että mitä hankkisin meille.

Minä kierrätän kaikki siistit, hyvän malliset ja mieluiset vaatteet pojilla. Tänään olen purkanut varastoani ja jokin iski -kai se on nuukuus vai olisiko peräti järkevyys. Löysin niin paljon käyttökelpoista ulkovaatetta, että päätin, että kuopus ja keskimmäinen pärjävät vanhoilla varastoilla ainakin kesään. Kesän alesta voin sitten (yrittää) täydentää varastoa.

Meillä kaikki ulkovaatteet, paria poikkeusta lukuunottamatta, ovat kestäneet ainakin kaksi lasta, osa kolme. Ennätys taitaa olla kuopuksen välikausihousut, jotka siirtyvät nyt sitten neljännelle lapselle. Haalareita pojat pitävät yleensä ilman kurahousuja eikä niitä mitenkään varota.

Tässäpä kuvakavalkadia kuopuksen kevätvaatetuksesta, johon olen investoinut 10e. Eihän tätä satsia tietenkään ole alunperin kympillä saanut, mutta katson investoinnin jo kuoletetuksi, kun suurin osa on alehankintoja, joita on jo vähintään yksi käyttänyt aiemmin.

Vasemmalla Ticketin rubber rain with fleece, joka on jo ollut keskimmäisellä käytössä. Ostin aikoinaan kokeeksi -50% alesta. Väri tuntui silloin oudolta, mutta on ollut käytössä mukavan pirteä. Näissä keleissä rubber rain on todella toimiva vaate ja vahva puku. Vieressä kuopukselle viime kesän alesta syksyksi ostettu Reimatecin haalari, joka menee vielä juuri ja juuri kevään. Kaverina syksyiset Reimatec+ hanskat ja vielä käyttökelpoiset Reimatecin siniset hanskat isoveljeltä. Pipot ovat viime kaudelta ja kaksi niistä on omatekemiä.


Reimatecin vaaleasininen takki on jo ollut esikoisella, siirtyy nyt kolmannelle lapselle. Hippasen hiekkatummentumaa hihansuissa. Ja sitten nuo beiget Reimatecin housut. Ostin ne aikoinaan käytettynä, ovat siis olleet jo kolmella lapsella ja nyt menevät neljännelle. Polvissa on vähän kulumaa ja voikukkaa, mutta väri on armollinen. Olisipa kaikki vaatteet yhtä vahvoja! Pikku Stikkarin pipo on keskimmäiselle hankittu. Tähti Jonathan hanskat kuopuksen viime kaudelta.

Kuivan kelin ulkovaatteeksi Motions ulkohousut kaverilta. Ohut kahiseva dinotakki kirpparilta 2e. Alle voi vetäistä mustan fleecen lämmikkeeksi. Sekin kirpparilta 8e. Eli tässäpä se 10e investointi. Omaan silmään nämä näyttävät kaikki vielä kivoilta.

Samallahan tässä tuli katsaus menneiden kausien muotiin :)
Kiinnostaako vielä keskimmäisen kierrätysmuoti?

15 kommenttia:

  1. Kyllä löysit todella hyvän setin kevään vaatteita pikkumiehelle! Ja hinta ei päätä huimannut... Oikein kivannäköisiä kamppeita minusta!

    Minusta on erityisen järkevää kierrättää ulkovaatteet niin monelle lapselle kuin kestävät. Kuopus on kulkenut järjestään esikoisen talvi- ja välikausivaatteissa, saaden uusina lähinnä pipoja, rukkasia, lapasia, kaulureita ym.

    Tänään kävimme ostamassa esikolle P.O.P.:n punaisen välikausihaalarin ja molemmille Reimatec+ -hanskat. Sinänsä kökköä oli, että viikko sitten ostimme jo esikolle kauniin Reimatecin välikausihaalarin, johon tuli pari viiltoreikää ja isot kulumat jo 1,5 päivän käytön jälkeen! : ( Otin yhteyttä Reimaan ja sain luvan palauttaa haalarin ostopaikkaan. Totesin, että nyt on aika kokeilla jotain muuta merkkiä.

    Tänään toinen erittäin hyvä vaihtoehto oli Molo Kidsin sateenkaarihaalari. Isosisko olisi siitä tykännyt kovasti, mutta päädyimme P.O.P.:iin, koska siinä sai vyötäröltä kuminauhaa kiristettyä, kun Molo Kidsillä kuminauha oli kiinteä. Haalarit olivat sen verran isoja, että vyötärökiristys oli oleellinen.

    Nyt sitten jännäämään, miten pitkään P.O.P. kestää. Olisin tuon ekan haalarikeikan jälkeen ollut valmis ostamaan takin ja housut, että voisi ostaa vain uudet housut, jos menevät rikki, mutta henkselihousuja ei löytynyt, ja vyötäröhousuissa todennäköisimmin kosteus nousisi selkään asti. Sen verran paljon tyttö tykkää ulkona möyrytä. Ja itsekin typykkä halusi haalarin, koska se on helppo pukea ja riisua. No, nyt on haalari. Käyttökokemuksia odotellaan...

    VastaaPoista
  2. Mua on alkanut myös kiehtomaa lapselta kierrätys perheen sisällä. Olen leipääntynyt huutis- ja kirppispuuhiin ja kiva olisi jotakin kierrättää siskolta pikkuveljellekin. Onneksi tajusin säästää unisex väriset Ticketin plain rain puvut, kun niiden hinta on nyt tälle vuodelle noussut aivan älyttömästi.

    VastaaPoista
  3. Ja hei tiäks, toi harmaa on nyt se in-väri :). Tuo harmaa haalari ei kyl yhtään pääse arvoonsa kuvissa. Nimim. meilläkin on toi ja se on kyllä niin ihanan keväinen ja sopii mikä vaan ja kas kas on jopa keväään muotivärejä :P

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva huomata että muutkin oikeasti käyttävät useammalla lapsella vielä hienosti toimivat vaatteet. Järkeväähän se on, vaikka niitä uusia ihanuuksia tuleekin markkinoille koko ajan.

    VastaaPoista
  5. Kiva lukea postausta, jossa kierrätetään välikausikamppeita! Nyt on vain tämän kevään uutuuksia niin monessa blogissa. Tuo harmaa reimatec-haalari on ihan mun lemppari!

    Meillä tyttö ja poika, ja kaikkea en viitsi kierrättää heidän välillään, mutta paljon kyllä pystyy! Näissä lapselta toiselle kierrätettävissä kai on avainsanana aina vaatteen laadukkuus...

    Tosi kivoja settejä teillä ja todellakin kiinnostaa myös keskimmäisen setit!

    VastaaPoista
  6. Voi kun voiskin kierrättää enemmän perheen sisällä mutta kun on tyttö ja poika...
    Meillä ostettiin tänä keväänä ekaa kertaa pojalle Reimatecin välikausihanskat,vähän kirpasi hinta(29,90)mutta toivottavasti ovat kestävät...eivätkä häviä!

    VastaaPoista
  7. Hienoja kierrätysvaatteita jemmoista löytyi! Minusta tuo harmaa haalari on tosi ihana!

    Meilläkin kierrätetään mahdollisimman paljon vaatteita. Yhdet setit haluan kuitenkin pienillekin aina uusista mallistoista, sen verran turhamainen olen.;)

    Mutta kuopuksen kesävaatteet on suurimmaksi osaksi veljen ja serkun vanhoja tai kirppikseltä.

    VastaaPoista
  8. kannatetaan :D mun mielestä kyllä monet vanhat mallistot pesee nämä uudet mennen tullen ;) vanhuus ei tule yksin :D

    Meillä vaatetetaan keskimmäinen ja kuopus täysin kierrätyskamppein tänä keväänä (tosin ei oman perheen kesken), vain isoin saa uudet, koska koululaiskoossa aika huonosti löytyy kierrätettynä ja huutistelu posteineen tulee kalliimmaksi kuin uuden ostaminen alesta...

    VastaaPoista
  9. Mukava kuulla, että moni muukin kannattaa kierrätystä. Meillähän se tietenkin on helpompaa kuin monissa muissa perheissä, kun lapset ovat kaikki poikia ja ikäeroa vähän. Tosin on meiltä kierrätetty tytöllekin :) Nyt kun vapaa-aikaa on niin vähän, niin onhan se ihan kätevääkin kaivaa kaapista vaan. Mutta kyllä joudun aloittamaan sisävaatevaraston karsinnan säilytystilan puutteen vuoksi.

    Leonida: hyvä, että sait palauttaa. Meillä ei ole vielä yhdellekään haalarille käynyt noin *kops kops*

    Äitiliini ja Helmi: Minustakin tuo harmaa haalari on todella kaunis. Olin viime kesän aleissa niin myöhään liikkeellä, että ainoastaan tuota haalaria oli jäljellä. Olisin todennäköisesti valinnut jonkun muun, mutta hyvä että kävi näin :)

    VastaaPoista
  10. Niinu: kannattaa ostaa Reimatec+ hanskoja. Meillä meni ennen talvessa kaksi paria tavallisia Reimatec hanskoja rikki ja kolmannen joutui ottamaan käyttöön. Tänä talvena esikoinen ja kuopus ovat pärjänneet yksillä Reimatec+ ja satunnaisilla käyttökerroilla varahanskoja. Keskimmäisellä oli tavalliset Reimatecit ja hajonneiden tilalle ostetut Rasavilitkin falskaa jo.

    VastaaPoista
  11. mun on pakko kysyä, kun ei kukaan muu ole tarttunut tähän lauseeseen: "Ennätys taitaa olla kuopuksen välikausihousut, jotka siirtyvät nyt sitten neljännelle lapselle." että onko se neljäs jo tuloillaan ;)

    VastaaPoista
  12. Kierrätys kunniaan!
    Kiinnostaa muittenkin poikien vaatebloggaukset!
    Mulla on vähän mopo lähteny käsistä noitten vaatteitten kanssa:/mutta oikeesti meiltä ei jää käyttöön seuraaville kausille kun öljysiä, rasvaisia ja maalisia vaatteita ja niitä kuluu paljon täällä maalla...
    ja nyt tuntuu, ettei noita uusia edes raskis käyttää kun pilalle menee kumminkin, mutta silti tarvitaan kunnon vesipilarit yms. kun paljon ulkoillaan...huoh...ompas vaikeeta;)

    VastaaPoista
  13. Anna: Pitäisiköhän myöhästyneenä aprillipilana väittää, että ei tule pelkästään neljäs vaan tulee myös viides ;)

    Tänä vuonna pysytellään kolmessa. Ja mitä todennäköisemmin seuraava nuppiluvun lisäys kulkee neljällä jalalla ja pysyy häkissään.

    VastaaPoista
  14. heh, toi olis kyllä hurja aprillipila. kokeile ensivuonna perhepiirissä että kellä pomppaa sydän kurkkuun ;)

    VastaaPoista
  15. Tiedätkö, mulle ei ole tullut ikinä edes mieleen, että vaatteita EI käytettäisi uudelleen parheen kaikilla lapsilla niin kauan kuin saumat kestää. Tottahan meilläkin juniorilla on joitain alunperin omia vaatteita, mutta toistaiseksi kulkee enimmäkseen veljensä ja serkkupoikien kamoissa. Samoin kirppiksiltä olen tehnyt myös huippulöytöjä ihan muutamalla eurolla.

    Mutta mä satsaankin kaikki rahat itseeni :D :D (ja uuteen kylpyhuoneeseen)

    VastaaPoista