23. helmikuuta 2013

Kurkistus ruokakassiin

Minulta toivottiin postausta pitkästä aikaa ruokakassin sisällöstä ja tässäpä sellainen tulee:


Kassissa oli sämpylöitä muovipussissa ja irtotuotteena, Minihiilari-leipää, maitoja, kahta eri jugurttia, makaroonia, 2 kpl pihvejä, chevre, viili, tomaatteja, avokadoja, salaatti ja mikroruoka.


Lisää maitoja ja mehuja (kaikki eivät kuvassa), ruokakermaa, ruisleipä, perunoita, bataattia, keittojuureksia, lanttu, sulatejuustoa, banaaneja, kinkkua, Parman kinkkua, chorizo tuoremakkaroita, pakasteperunamuusi aineksia, pakastettua poronlihasuikaletta, pakastemurotaikina, pakastejuurekset, puolukkaa ja vaniljakastike.

Ostoskassin hinta oli melkein 80€. Ruokaa oli lähinnä viikonlopuksi. Kotona oli lisäksi perustarpeita, tortelliineja, juustoraastetta ja jauhelihaa.

Aterioiden valmistus hiukan kärsi pääkokin sairastumisesta. Seuraava oli tarkoitus tehdä:


Perjantai
ilta: lapsille makaroonilaatikkoa, aikuisille chorizot ja uunijuureksia (pakasteesta)

Lauantai
lounas: kasvissosekeitto + ruisleipä
ilta: lapsille makaroonilaatikkoa, aikuisille pihvit chevrellä ja tomaatti-avokadosalaatti

Sunnuntai
lounas: lapsille tortelliineja, aikuisille tomaatti-avokadosalaattia, Parman kinkkua ja leipää
ilta: perunamuusia ja poronkäristystä, marjapiirakka

Maanantai
ilta: kasvissosekeittoa + ruisleipä


Poronkäristysohje:
Valmistamisessa on useita koulukuntia. Ne jotka laittavat sekaan sipulia ja jopa pekonia ja ne jotka eivät laita muuta kuin suolaa ja pippuria. Sitten ne jotka laittavat sekaan olutta ja ne jotka laittavat vain vettä.

Minä en käytä olutta. Käytän sipulia ja joskus jopa sitä pekonia.


400g poron paistisuikaleita (Pirkka on yllättävän hyvä)
4 rkl oivariinia/voita paistoon
vettä noin pari desiä
mustapippuria
suolaa

Ruskista hiukan kohmeinen liha pienissä erissä. Itse otan ruskistetut lihat eroon ja lisäilen voita. Voi saa olla kunnolla kuumaa. Kun lihat on ruskistettu kaikki takaisin paistokasariin, sipulihakkelus, vesi ja mausteet päälle. Ja vähintään tunnin haudutus. Valmistusaika on pitka, mutta varsinainen "työaika" on lyhyt. Kaveriksi perunamuusia (laiskana teen muusin usein Oolannin pakasteperunarouheesta) ja puolukkaa.

Kuva lainattu http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/poronkaristys

17 kommenttia:

  1. Ihana erilainen postaus. Koittakaahan tekin toipua♥

    VastaaPoista
  2. Mulla aina kiinnostaa mitä muut ostaa kaupasta :D Sitä jäin ihmettelemään, että miksi lapset ei syöneet pihviä?

    VastaaPoista
  3. Miima:
    Lapsista ainoastaan esikoinen syö pihviä, pienemmät eivät tykkää. Aina silloin tällöin ostamme esikoisellekin pihvin, mutta nyt oli listalla kotitekoista makaroonilaatikkoa ja pihvin lisäkkeenä vain salaattia.

    Meillä esikoinen syö melkein mitä vaan, mutta pienemmät ovat ihan toivottomia nirsoilijoita :( Yritän laittaa ruokaa siten, että edes jokatoinen ateria olisi sellainen, että se maistuisi lapsille. Itselläni on kiintiö tällä hetkellä täynnä makaroonilaatikkoa, pasta bolognesea ja kanasuikaleita. Siksi meillä on välillä eri ruokaa lapsille ja aikuisille.

    VastaaPoista
  4. Meillä meni saman verran kauppaan kun torstai-iltana käytiin hoitamassa ruokaostokset! Tänään menikin sitten yhdeksänkertainen määrä, kun käytiin varustautumassa hiihtolomatarvikkeilla..:(
    Emme ostaneet siis ruokaa! Vaan 1xlumilauta, 1+lumilautasiteet, 2xhanskat, 2xhousut, 4xtakki, 1xhuivi, 1xskeittikengät, 1xlaskettelulasit...kiva kun lapset kasvaa?! Tosin nyt kun tuohon noita listasin niin aika kivastihan sitä tavaraa tuli tuolla rahalla:)
    Ruokakaupassakäynti oli siis halpaa hubaa tuohon verrattuna, mutta nuo tuli kaikki yhdestä liikkeestä ja ruoka meidän pitää hakee kahdesta eri kaupasta...se vaiva,you know?
    Parantukaas ja nauttikaa viikonlopusta!

    VastaaPoista
  5. Niinu:
    urheiluvälineisiin saa kyllä uppoamaan paljon rahaa - onneksi niitä ei tarvitse sentään ostaa joka viikonloppu :) Itse olen ostanut aika paljon pojille käytettyjä urheilutarvikkeita, noilla nassikoilla kasvu on sitä tahtia, että käyttäkertoja ei välttämättä tule kovin montaa. Sitten kun vielä keksisin, että missä niitä kaikki voisi säilyttää (nyt meillä on lasten pyörät parvekkeella).

    Mulla on lähikauppana iso Prisma, sieltä saa kaiken. Joskus vaan jotenkin ahdistaa nuo isot marketit.

    VastaaPoista
  6. Mä jaksoin vähän taas urakoida kevätsiivoa eteenpäin, tänään oli vuorossa makkarin kaapinpäällisen siivous, ja niiden laatikoiden läpikäynti minkä sisältö kuuluu katekoriaan "muistoja". Hirmu hankala imuroida sieltä kaapinpäältä :P Ja sitten vielä urakoin kylppärin, minkä pesin katosta lattiaan, ja kaiken siltä väliltä, myös lattiakaivot ja hajulukot... Nyt oon ihan rättipuhki, röhnään sohvalla läppärin vieressä kylpytakkipäällä ja kiukuttelen että miksi, siis MIKSI kukaan ei paista mulle just nyt ihanaa pihviä ja tee avokado-tomaatti-punasipulisalaattia... Mun on niiin nälkä!! Ja toi poronkäristys muusilla kuulostaa myös herkulta, mutta nyt ois kyllä pihvi-salaatti eväs hirmuhyvää!

    VastaaPoista
  7. Haltiakummi:
    Syötiin just pihvit chevrellä ja uunijuurekset. Mies teki - se on hänen bravuurinsa. Jos olisit lähempänä, niin oltais voitu jakaa ruoka kolmelle :)

    Meillä on mennyt 3 vkoa vaihtelevaan flunssan potemiseen. Pahasti näyttää siltä, että maanantaina kuopus jää vielä kotiin lepäilemään. Työelämästä ei tulisi tällä hetkellä mitään ilman etätyömahdollisuutta.

    Kevätsiivous - sana tuntuu jotenkin etäisesti tutulta ;) Ehkä jonakin vuonna. Nyt haasteena on oma pyykkivuori: alkaa olla koko garderoobi pyykkikorin puolella.

    VastaaPoista
  8. Mä tyydyin nakkimunakkaaseen, mihin tiensä löysivät myös sipuli, suippopaprika ja porkkana. Kyllä sitäkin söi, mutta jotensakkin teidän pihvi-illallinen kuulostaa piirun verran paremmalta ;)

    Mun pyykkivuori eli jo kanssa omaa elämäänsä - pesin parina päivänä kaikkiaan 9koneellista pyykkiä, että sain sen nitistettyä, ja taas ois jo varmaan koneellinen. (No ainakin.) Kauhee pesänrakennus vimma taas menossa, ja mieli tekis muutella vähän kaikkea, mutta tuo varsinainen siivoaminen (varsinkin imurointi, lattioiden pesu ja pölyjen pyyhintä) on vaan jotenkin pirun vastenmielistä. Ja samalla mietin jo että pitäiskö oikein ryhdistäytyä, ja pestä ikkunat sekä se ällöttävin - uuni. Tää lienee loputon suo, parempi etten tee mitään :D

    VastaaPoista
  9. Haltiakummi:
    Nakkimunakaskin on aivan kelpo ruoka :)

    Meillä ei tuota pesänrakennusvimmaa ole podettu ainakaan 8 vuoteen. Rakennustarpeita olisi joka nurkassa, muutama Ikea-projekti olisi menossa esikoisen huoneeseen. Ostettiin viime viikonloppuna lisää, vaikka edellisetkin on laittamatta ;)

    Mä en edes jaksa ajatella ikkunanpesua. Tai jaksanpas - ei sitä vielä kannata edes suunnitella. Vasta koivunkukinnan jälkeen :)

    VastaaPoista
  10. Syöttekö koskaan eineksiä? Kiireen keskellä yh-äitinä sorrun liian usein, varsinkin kun 5-vuotiaalle kelpaa.... Ja itse voi sitten silloin syödä muuta kuten salaatin tai pidemmällä valmistusajalla sen pihvin tai sellaista pastaa, mikä ei lapselle kelpaa (ei se oikein tykkää mistään pastasta, peruna- ja perunamuusipoika siis ;)).

    Koen huonoa omatuntoa toki, mutta usein se 15 minuuttiakin on itselle liikaa heti töistä palattua lapsen vaatiessa ruokaa samantien...:(

    VastaaPoista
  11. Mielenkiintoista nähdä mitä muut ostavat! Meillä on nyt hittejä edelleen ne punajuuripihvit ja falafelipyörykät ja isämiehen tekemä makaronilaatikko. Pitäisi käydä tänään ruokakaupassa.
    Meillä menee ihan järkky määrä ruokaa haaskeelle .

    VastaaPoista
  12. Anonyymi:
    Kyllä meillä käytetään eineksiäkin. Kuopuksen suosikkiruoka on kaupan pinaattiletut. Lapset tykkäävät myös Pastella tortelliineista. Muuten lapset nirsoilevat mikrotettavan ruuankin osalta. Valmis makaroonilaatikko menisi, mutta teen aika usein ison vuuan sitä itse.

    Pakastealtaan tuotteita meillä käytetään myös: pakastepinaattikeittoa, perunamuusiaineksia, mantelikalaa, uunijuureksia, wok-vihanneksia.

    Meillä lapset syövät huonosti kasviksia ja hedelmiä. Yritän pitää niitä saatavilla ja jos näyttää siltä, että ruuan valmistuminen kestää, pilkon äkkiä lautesellisen terveellistä ja nälkäisille nekin kelpaavat :)


    zirk:
    Itse pidän punajuurestä todella paljon. Olen vaan laiska keittelemään sitä :( Meidän suosikkimme on punajuuri-vuohenjuusto laatikko. Pojat ovat todella ronkeleita kasvisten ja juuresten suhteen. Pitkällisellä treenauksella nykyisin menee perinteiset keittojuurekset.

    Meilläkin menee ruokaa haaskuun, aina välillä tuosta ruokapöydästä saa kerätä lähes koskemattomia annoksia :( Tosin mä kyllä usein laitan lautasen vaan takaisin jääkaappiin ja ruoka saattaa vielä myöhemmin kelvata :)

    VastaaPoista
  13. Mun mielestä on myös mielenkiintoistä nähdä toisten ruokakassien sisältö, kaupassakin saan itseni usein kiinni vakoilemasta liukuhihnalta toisten ostoksia ja ajattelemalla, että mitähän muut miettiin mun ostoksistani... =D

    P.S. Oltiinkohan eilen (la) samoilla synttärikekkereillä...? ;)

    VastaaPoista
  14. Koo:
    Mulla on joskus ollut ostoksia niin paljon, että kassa on katsonut tarpeelliseksi sulkea hihnan mun jälkeen :) Sen jälkeen en ole enää miettinyt, että mitäköhän muut miettii mun ostoksista :)

    Kävin tosiaan piipahtamassa pikaisesti eilen kahden lapsen kanssa 5v prinsessasynttäreillä. Kivat juhlat ja hyvää kakkua :) Pojat vaan olivat vähän huonotuulisia (liian monta hiljaista sisäpäivää flunssan takia) ja siksi oli pikapiipahdus. Olisit ihmeessä nykäissyt minua hihasta! Vai olinkohan niin kypsähtäneet näköinen...

    VastaaPoista
  15. Mulla kato leikkas vasta viime hetkillä, et mistä olit niin tutun oloinen, enkä sit oikein saanut kysyttyä... =)
    Muutenkin oli vähän epäsosiaalinen olo päänsärkyineni.

    VastaaPoista
  16. Koo:
    No seuraavan kerran mä tiedän varautua ja pyytää emännän esittelemään sut :)

    VastaaPoista