25. huhtikuuta 2014

Pyttipannu aasialaisittain

On sellainen suma töissä (lukemattomien sähköpostien määrä ampaisi taas nousuun ja on edelleen yli 700), että ruuankin suhteen pitää yrittää saada hyvää mahdollisimman helposti. Onneksi Hra Kepponen oli keittänyt ylimääräistä riisiä, joka odotti jääkaapissa herkuksi päätymistä. Paistettu riisi on nimittäin todella hyvää!


Tämä valmistuu reilussa vartissa helposti.
1. Kuumenna isohko loraus öljyä wokkipannussa. Tilkasta seesamöljyä tulee kiva lisämaku.
2. Heitä sekaan pussillinen (n. 500g) pakaste wokkivihanneksia. Pyörittele kasviksia öljyssä reilu 5min.
3. Kun kasvikset alkavat sulaa, lisää joukkoon kypsä riisi
4. Kun seos alkaa olla lämmintä, lisää kypsää kanaa tai katkarapuja tai molempia
5. Mausta suolalla, pippurilla, kunnon tujauksella makeaa chilikastikketta ja valkosipulilla. Toiset tykkää lisätä juustokuminaa tai inkivääriä (minä en).
6. Lisää lopuksi riisin sekaan 1-2 kananmunaa riippuen riisin määrästä. Hämmennä kunnes kanamuna on hyytynyt riisin sekaan.
7. Valmiin annoksen voi koristella vaikka paahdetulla sipulilla (suoraan kaupan pussista)

Jos omistat sopivan muotin, niin paistetusta riisistä saa helposti sen avulla kauniin annoksen. Kiireiset ja nälkäiset läiskäisevät kauhalla keon lautaselle ja hyökkäävät kiinni :)

8 kommenttia:

  1. Oh, ihanan näköistä ja helpon kuuloista ruokaa! Mä olen ihastunut ihan tosissaan seesamiöljyyn, sehän sopii melkein minkä tahansa seuraksi. Onneksi niin, sillä täällä sitä on aika vaikea pakoillakaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistettu riisi on helppoa ja hyvää ja sinne voi näppärästi upottaa tähteet :) Minä pidän myös seesamista öljynä sekä siemeninä. Erityisesti riisiruokiin seesam sopii niin hyvin.

      Poista
  2. Kuulostaa ihan sellaiselta, että osaisin kokeilla joskus. Riisiä tosiaan jää monesti vähän yli ja ei sitä oikein sellaisenaan tule käytettyä mihinkään... ja seesamiöljyäkin löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistettu riisi on helppo ja nopea valmistaa. Pieleen ei voi oikeastaan mennä mitenkään :) Vähän voi vaatia maistelua matkan varrella, että löytää itselleen sopivan määrän mausteita.

      Poista
  3. Kuulostaa täydelliseltä pikaruualta. Näitä reseptejä ei ikinä ole liikaa perheenäidillä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas kerran vinkistä!! Te olette varsinainen KOKKAUSperhe, siis hela familjen! Kokkikirjan kirjoittaminen harkintaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :)
      Voitais harkita jotain kirjaa "50 variaatiota jauhelihasta ja muuta helppoa" ;) Yhdessä vaiheessa kokkaustaitojeni huipentuma oli kyvykkyys tehdä pasta bolognese ja pumpata samalla rintamaidot pulloon :D

      Poista