13. syyskuuta 2015

Vanhaa ja uutta blogihaastetta

Kevättalvella moness blogissa kiersi kiva haaste matkakuvista. Ajattelin itsekin tarttua siihen. Enpä sitten ehtinyt tai muistanut, mutta tänään oli kiva hetken aikaa muistella menneistä reissuja.

Tällä hetkellä minua kiinnostaa kovasti kotimaan ja lähialueiden matkailu. Niinpä tuli mieleeni, että haluaisin tehdä haasteesta kotimaanmatkailuversion. Olisi niin kiva kuulla, että mitkä ovat juuri sinun suosikkisi kesään, talveen, museoon ja tapahtumiin. Alan pusaamaan kysymyksiä ensi viikolla. Kuka haluaa tulla haastetuksi? Hihkaise kommenttiboxiin. Saatanpa jopa tehdä kysymyksen juuri sinua varten. Toivottavasti saadaan kiva vinkki- ja kuvakimara kotimaan ihanuuksista.


Mutta ensin siihen alkuperäiseen haasteeseen. Se on siis lähtenyt liikkeelle helmikussa 2015 Journey Diary - blogista. Eli alla otsikon mukaiset 10 silmään miellyttävää matkakuvaa.

1. Kuva lentokoneen siivestä

Valinta osoittautui varsin helpoksi :) Kuvailen hyvin harvoin lentokoneesta mitään ja ainoat kelvolliset digikuvaotokset löytyivät tammikuulta 2012. Kuvassa näkyy Teiden tulivuori Teneriffalla.


2. Paras vahingossa onnistunut kuva

Upeat vahingossa onnistuneet kuvat loistavat poissaolollaan. En ole saanut vahingossa vangittua valoa eikä kuviin ei ole tullut ylimääräisiä eläimiä. Parhaat vahinko-onnistumiset ovat yleensä ne harvat pimeässä onnistuneet kuvat. Kuvaan nykyisin niin paljon kännykällä ja pelkästään käsivaralla, joten kuvista tulee yleensä tärähtäneitä. Parhaaksi valitsen kännykkän räpsyn Firenzen yöstä.

2015 Ponte Vecchion silta Firenzessä

3. Matkakuva joka saa hyvälle tuulelle

Nyt iskee jo valinnan vaikeus. Hyväntuulen kuvia on monta, mutta lasten pursuava ja pulppuileva ilo on niin tarttuvaa, että valitsen tämän:

Keskimmäinen ja kuopus kylpyammeessa Teneriffalla vuonna 2012

4. Luontokuva

Parhaat ja sykähdyttävimmät luontokuvat ovat ehdottomasti Etelän-Afrikan Pilanesbergin safarilta. Vaikeus on että, minä niistä tähän valitsisin. Kuvateknisesti tämä ei ole parhaimmistoa, mutta valitsin sarvikuonon. Sarvikuonot ovat kuolemassa sukupuuttuun salametsästyksen takia. Niitä metsästetään myös luonnonsuojelualueina. Mikäli suojeluohjelmat eivät onnistu kääntämään tilannetta, kohta maapallo on taas yhtä lajia köyhempi :(

Kuva Pilanesburgista Etelä-Afrikasta vuodelta 2013

5. Kuva yläilmoista

Tämän valinta oli helppo. Kuva Tokiosta Roppongi Hillsin pilvenpiirtäjästä vuodelta 2014. Tokiolla on aina erityinen paikka sydämessäni.


6. Postikorttimaisema

Jälleen valinnan vaikeutta. Olkoon se tällä kertaa Dubrovnik, joka on kyllä lumoavan kaunis.

Dubrovnikin vanha kaupunki, kuva vuodelta 2015

7. Kuva matkaseurasta

Matkusta perheen kanssa, joskus ystävän kanssa ja harvoin miehen kanssa kahdestaan. Noin puolet viime vuosien matkoista on ollut työmatkoja, jotka olen tehnyt yksin. 

Ravintolassa Dubrovnikissa, kumma juttu että lomalla sitä näyttää 5v nuoremmalta ;)

8. Fiilistelykuva palmujen alla

Kumman vähän on tullut kuvailtua palmuja, vaikka juuri palmut antavat sen etelän fiiliksen.

Tämä on Eilatista Israelista, johon tein äiti-poika-reissun keskimmäisen kanssa vuonna 2012

9. Hyvää huomenta kuva

Aamutorkkuna en ole ollut kärppänä paikalla ikuistamassa auringonnousuja. Tiedän, että menetys on minun. Pari sentään löytyi. Valitsin joulukuisen Pariisiin.

Huomenta Montmartren kaupunginosa, aika nousta. Pariisi 2013

10. Lempikaupunkini

Minulla ei ole yhtä paikkaa, johon haluaisin kerta toisensa jälkeen matkustaa uudelleen. Suosikkeja, joihin mielelläni palaan säännöllisesti, on useita. Valintani ei ole kaupunki, mutta mennään sillä. Valitsen Rivieran. Helppo tavoittaa esim. Nizza, helppo liikkua julkisilla, hyvä ruoka, ihanat maisemat ja hyvä ilmasto.

Nizza 2013

10 kommenttia:

  1. Ihania kuvia kaikki, mutta kylpykuva oli ihanista ihanin <3 Meiltäkin löytyy vastaavia kylpykuvia reissuilta. :) Leppoisaa sunnuntaita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulen aina hyvälle tuulelle nähdessäni tuon kuvan :) Pojat olivat uineet vain 5 tuntia, niin tokihan sitä piti jatkaa polskimista vielä kylpyammeessa :)
      Sunnuntai on ollut kaukana leppoisasta, olemme jälleen myllänneet kotia, mutta eihän sitä muulloinkaan ehdi. Toivottavasti sinulla on ollut kiva sunnuntai!

      Poista
  2. Olipas upeita kuvia! Ja tuosta kylpykuvasta tuli tosiaankin hyvälle tuulelle. :-)

    Jäin miettimään tuota vikaa kuvaa, että mistä yläilmoista se on otettu? Onko se joltakin kukkulalta, lentokoneesta vai mistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo kuva on keskimmäinen kolmen kuvan sarjasta, pojilla oli tosiaan riemu valloillaan kylvyssä :) Itsellänihän ammeessa pitäisi olla mansikoita ja kuoharia, että jaksaisin edes leveästi hymyillä :D

      Viimeinen kuva on otettu sellaisen isomman kukkalan päältä, mikä on Nizzan uimarannan ja sataman välissä.

      Sinut olin muuten ajatellut haastaa kotimaahaasteeseen :)

      Poista
  3. Upeita kuvia upeista paikoista. Kyllä matkustaminen tekee ihmiselle hyvää (sopivassa määrin). Ei ihme, että kuvissa näyttää nuoremmalta :).
    Minä kyllä valitsen aivan samoin kuin Tiia. Tuo kylpykuva on ihana <3. Kylpyamme on kaikissa hotelleissa ollut meidänkin pojille yksi reissujen kohokohdista! Teilläkin näyttää amme tuoneen aidon ilon pikkumiehille :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minulla veri vetää reissaamaan, vaikka taas hiukan rauhoittua paikoilleni ja pysymään enemmän Suomessa. Minulla olisi polte sellaiseen superhelppoon luontoretkeilyyn. Saas nähdä miten keksin toteuttaa sitä.
      Pojat ovat aina rakastaneet kylpyammetta. Meillä ei ole kotona ikinä ollut sitä eikä ole isovanhemmillakaan. Kylpyamme on siis harvinaista herkkua, johon voi päästä vain hotellissa. Yksi poikien suurista haaveista on ulkoporeamme.

      Poista
  4. Ihania matkakuvia, tuli ihan matkakuume... Minä tykkäisin tulla haastatuksi kotimaan lomailusta! Meillä kun on lähiaikoina luvassa enimmäkseen kotimaanmatkoja, koiranpentua ei viitsi vielä vähään aikaan laittaa hoitoon, ainakaan mihinkään hoitolaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua vaivaa krooninen matkakuume :) Olen suunnitellut, että haluaisin kanavoida matkakuumettani sellaisiin kohteisiin, jossa yhdistyisi (kevyt) liikunta ja luonto. Kunpa vaan saisin aikaiseksi ja löytäisin kivoja kohteita. Ainakin ajatuksen tasolla kevyt melonta, pienen koskenlasku ja luontopolut kuulostavat houkuttelevilta.

      Ehdottomasti hasten sinut! Kuulisin mielelläni lomakokemuksistasi ja -suunnitelmistasi.

      Poista
  5. Matkuvat ovat ihania, mutta niistä seuraa aina ihan kamala matkakuume. No, ehkä vielä joskus, kun lapset ovat isoja tai ainakin isompia ja on vähemmän tätä kaikkea muuta. Siihen saakka taidan tyytyä ihastelemaan muiden ihmisten matkoja. :) Kyllä sekin piristää kummasti!

    Aurinkoista viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkailu on minulle henkireikä arjesta. Olen lomamatkojen ohella tehnyt vähintään saman verran ja usein enemmänkin työmatkoja. Vaikka rakastankin matkoja uusiin maihin, olen alkanut enemmän ja enemmän miettimään, kuinka voisin toteuttaa luontomatkailua, etenkin lähialueilla. Saas nähdä pystynkö kaivamaan itsestäni ja perheestäni ahkeran kansallispuistoissa liikkujan, lintubongarin tai metsässä hiihtelijän.
      Kiitos samoin - Aurinkoista viikkoa!

      Poista