4. helmikuuta 2016

Uusia paitamerkkejä esiteinin kaappiin

Meidän 11v. esikoinen kasvaa edelleen kuin rikkaruoho. Suurin osa vaatekaapin 152cm paidoista mahtuu vielä, mutta osa on jo liian lyhyitä joko hihoista ja niska-helma mitaltaan. Valmistajasta riippuen seuraava koko on usein tuplakoko 158/164 tai suoraan 164.

Tunnen aika hyvin esikoisen paitamaun, mutta yleensä nettiostokset kannattaa näyttää hänelle ensin. Poika tykkää perusväreistä ja valokuvaprinteistä. Yhtään vaatemerkkiä hän ei tunne nimeltä, joten merkillä ei ole mitään merkitystä. Selailin useammankin webbikaupan ja manailin jälleen valikoiman suppeutta. Sitä mukaa, kun pojat kasvavat, niin valikoimat pienenevät. Suursuosikeitamme eli Molon printtipaitoja  ei löytynyt mistään webbikaupasta koossa 164. Joitain malleja on valmistettu kyseisessä koossa.

Zalandon alesta löytyi pari uutta merkkiä kokeiluun. Vinginolta meillä on ollut farkkuja ja nyt tuli ensimmäinen paita. Printti on kiva, sopii teinillekin. New York printti olisi ollut vielä coolimpi, mutta siitä olikin jo useampi koko myyty loppuun.

Vinginon printtipaita ja Lindexin farkut

Malliltaan Vinginon paita osoittautui yllättävän slim fitiksi. Normaalipainoiselle pojalleni paita on juuri sopiva, mutta ei saisi olla yhtään slimmimpi. Varmasti erinomainen hoikalle pojalle, mutta ei sovi rotevalle, harteikkaalle tai tukevalle. 

Enemmän väriä löytyy esikoisen synttärilahjapaidasta. Desigualin mallistoon kuuluu vähän isompienkin lasten iloksi Star Wars paitoja. Esikoinen ihastui paitaan välittömästi. 


Desigualin mitoitus on selvästi Vinginoa leveämpää. Se voisi olla vähän kapeampaakin.

Aikamoinen ero leveydessä. Alla Desigual ja päällä Vingino.

Ennen näitä kahta paitaa valitsimme keskimmäisen kanssa mielestämme Lindexin kivoimman näköisen paidan esikoiselle. Kaupassa paita näytti mielestämme kivalta, mutta vertailussa näihin uutukaisiin ei Lindex enää pärjännyt. Lindexin paljastui jopa Desigualia leveämmäksi.

Yllättävän vähäistä on esiteinin vaatekulutus. Isoa pinoa vaatteita ei tarvita, koska pyykkiä ei tule samaan tahtiin kuin aikaisemmin. Välillä pitää muistutella, että vaikka vaatteet ovat vielä tahrattomat ja muutenkin siistin oloiset eikä tunkkaiset, vaihtaminen on ok ja jopa suotavaa :) Käytössä lähinnä kuluu farkkuja ja lenkkareita. Paidat pysyvät siisteinä ja ehjinä, samoin ulkovaatteet. Meidän tokaluokkalainen keskimmäisemme sen sijaan elää jotain uutta termiittivaihetta ja ilmeisesti konttaa jälleen. Housut kulahtavat nopeasti ja paitojen hihansuuaukoista pitää painaa peukalo lävitse :(

Vasemmalla Lindex

12 kommenttia:

  1. Mangolta löytyy kivoja ja kohtuuhintaisia printtipaitoja koululaisillekin kokoon 164 saakka. Liike Forumissa ja netin kauttakin voi tilata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. En ole ikinä tsekannut Mangon lastenvaatetarjontaa. Siihen täytyy tehdä korjaus :)

      Poista
  2. Kivan näköisiä paitoja onpas muuten todella isoja eroja noissa leveydessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aikamoinen tosiaan ero paitojen leveydessä ja pituus oli sentilleen sama.

      Poista
  3. Desigual yllätti. En tiennyt, että tekevät myös lastenvaatteita. Siitä on niin kauan kun olen lastenvaatteita ostellut, etten varmaan enää osaisi.
    Naisten Desigualit on ihania, tyyriitä (mulle) vaan..
    Kivat paidat ootkin löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen välillä ihastellut Desigualin naisten vaatteiden värikkyyttä. Mitään ei ole vielä tarvinnut ostaa, koska rekissä on roikkunut pelkkää S ja M-kokoa. Poikien ollessa pienempiä katselin lastenvaatteita, mutta silloin eivät napanneet. Nyt on kyllä kiva, kun löytyi yksi merkki lisää, jolla riittää kokoja.

      Poista
  4. Kivan näköisiä paitoja. Melkoisia eroja on kyllä koko mitoituksessa... Tuo vinkki Mangon valikoimista pitääkin käydä täälläkin testaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Huimasti tosiaan poikkeaa mitoituksen valmistajien välillä.

      Poista
  5. Mahtava vinkki tuo Star Wars, olen kissojen ja koirien kanssa tänään metsästänyt tyttärelle Star Wars vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että postauksesta sai vinkkiä. Toivottavasti Desigualilta löytyy tyttärelle mieluista Star Wars vaatetta. Lego Wearilla on muuten myös Star Wars vaatteita myynnissä, kuvissa tosin hahmoilla näkyy legojalkoja. Niitä saa Zalandolta, Lekemerilta ja vaikka cdon.comista. Kokoja on 152cm saakka. Meillä 7v ja 8v tykkäävät noista, mutta 11v nyrpistää jo nenäänsä. Ei sen puoleen haittaa, koska se 152 ei välttämättä enää mahdu.

      Meidän perheessä tiedetään aika tarkkaan Suomessa myytävät Star Wars kamat. Neljä tässä perheessä fanittaa :) Tykkään kyllä itsekin, vaikka en fanikategoriaan yllä.

      Poista
  6. Heh tytär lähettää koko ajan Whats upilla kuvia, voinko hakea tämän ja tämän Star Wars vaatteen, no en voi, mutta jonkin niistä voin. :) Ongelma on se, että 11v käyttää jo 170cm vaatteita. Löysin henkasta ja maukasta meinaan makeat collaget, mutta höh kokoa 158cm... EMP.fi sieltä muuten saa isoja ja tyttärelle meneekin monet xs kokoiset vaatteet.

    Kiitos taas näistä, googlataan, googlataan. ;)

    Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, teillä on jo käytössä 170. Meillä juuri siirrytään 164cm. Toivottavasti löytyy kivoja SW vaatteita!

      Poista