16. joulukuuta 2016

Joulukalentereiden parhaat: piparijäätelöä ja -leivoksia

Viime vuoden pipariherkkuna meillä oli superhelppotekoinen piparkakkukotijäätelö.

Kotijäätelön tekemiseeen tarvitset 2prk Flora Visipiä, 1 prk kondensoitua maitoa, vajaa pötkön pipareita, leivontakulhon, kulho pipareiden murustamiseen ja sähkövatkaimen.


Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa sekaan kondensoitu maitosäilyke. Sekoita lusikalla murustellut piparit. Mätä jäätelö astioihin ja anna pakastua mielellään yön ylitse.


Osa perheestämme on sitä mieltä, että kotijäätelö on vähän liian makeaa ja heille maistuukin paremmin kaupan vaniljajäätelöstä tehty piparijäätelö. Tänä vuonna palaamme takaisin siihen. Tämä herkku tuli ensimmäisen kerran joulukalenterista vuonna 2013. Silloin kokeilimme erilaisia versioita. Sekoitettavissa oli vanilja- ja suklaajäätelöä, piparkakkutaikinaa ja piparkakkumurusia. Päädyimme lopputulokseen, että suklaajäätelö peittää liiaksi piparkakun makua. Parasta oli vaniljajäätelö höystettynä sekä piparkakkutaikinalla että -muruilla. Tätäkin herkkua riittää pieni annos, koska piparkakkutaikina tuo jäätelöön runsaasti makeutta.

Joulukalenterin tehtävä kolme vuotta sitten

Piparkakkujäätelö

Minulle kaikkein mieluisin piparkakkuherkku on edelleen piparileivokset eli minikokoiset kerrospiparit, jotka koristellaan piparkakkujen makuun hyvin sopivilla ranskanpastilleilla. Kerrospipareiden taika on siinä, että ne mahtuvat kerralla suuhun. Kyseessä on suupalan optimointi eli samalla kertaa piparkakkua, ranskanpastilli ja sokerikuorrutetta -NAM!

Patterituikku on mittatikkuna piparileivosten koolle

Useampana vuotena meillä on kulunut kaupan valmista piparkakkutaikinaa 5kg. Tänä vuonna olemme rankasti jäljessä, koska taikinaa on mennyt vasta kilo :D

Piparkakun tuoksuista joulukuuta kaikille!

16 kommenttia:

  1. Toi piparkakkujäätelö kuulostaisi hyvältä, mutta en ole koskaan onnistunut löytään kondensoitua maitoa vaikka oon yrittänyt haeskella pari kertaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kondensoitua maitoa löytyy ainakin Prismasta ja jopa Alepasta. Muistaakseni Prismassa se on ollut siellä missä on säilykkeet, lähellä kookosmaitoa. Alepassa sitä on ollut lähellä niitä super säilyviä iskukuumennettuja maitoja mitä säilytetään lämpimässä. Yksi paikka voisi olla myös lähellä maitojauhetta. Toivottavasti tärppää!

      Poista
  2. Onpa herkullisia piparijuttuja! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Just mietittiin että Mistäköhän se ohje oli siihen kondenspidosta maidosta tehtyyn jäätelön ja täältäkin se siis oli! Tytär aikoo tehdä myös tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten oli ajoitus kohdallaan :) Tuon on kyllä ihanan helppo jälkkäri tehdä.

      Poista
  4. Hitsi kun yksinkertainen ja helppo idea, mutta ei vaan ole tullut kokeiltua. Kiitos vinkistä ja ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla lailla saa helposti tehtyä jäätelö kotona eikä tarvitse muuta kuin vispilän :)

      Poista
  5. Aah, varmasti hyvää. En muista koskaan maistaneeni piparkakkujätskiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää, mutta kovin makeaa. Olenkin miettinyt, että pieni määrä puolukoita voisi hyvin sopiva joukkoon tuomaan vähän kirpeyttä.

      Poista
  6. Noi kotitekoiset jätskit on niin herkkuja, ei niitä voi edes verrata kaupan jätskeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä herkullista ja etuna on sekin, että niihin voi laittaa reilummin ihan oikeita marjoja.

      Poista
  7. En ole koskaan tehnyt itse jäätelöä, mutta tän jutun perusteella melkein uskaltaisin kokeilla ;)

    Herkullista joulunalusviikkoa!

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. On hyvää, mutta tosi makeaa. Viimeinkin siis jäätelö, jota meikäläinen ei pysty syömään kerralla - ei edes neljännepurkkia :D

      Poista