29. joulukuuta 2016

Kaunis ja herkullinen Krakova

Joulu hujahti ohitse hetkessä ja arki iski vastaan heti tiistaina. Onneksi töissä on ollut poikkeuksellisen rauhallista. Kotona olohuoneemme on muuttunut dronejen lennätyskeskukseksi. Housut kiristävät, olo on turpea joulusuklaiden jäljiltä ja mielessä käy uusi, terveellinen elämä. Onneksi ei kannata vielä aloittaa, koska ensi viikolla minulla alkaa loma ;)

Ennen vuoden vaihtumista on syytä saada ulos tämän vuoden viimeinen reissupostaus. Marraskuussa olin ystäväni kanssa reissussa Krakovassa. Me molemmat ihastuimme kovin Krakovaan ja päälimmäiseksi mietteeksi jäi, että haluamme vierailla siellä vielä uudestaan.

Vanha kaupunki on todella hurmaava. Talot ovat erinomaisesssa kunnossa ja väreiltään syötävän suloisia. Kaduilla kopsuttelee hevosia, jotka vetävät turisteja vaunuissa, jotka voisivat olla suoraan sadusta. Alla muutamia makupaloja UNESCON maailmanperintölistalle kuuluvan Rynek Glówny torin ympäristöstä.





Näkymä kohtia Marian kirkkoa

Toria hallitsee nurkasta käsin Marian kirkko. Komea punatiilinen goottilaiskirkko on 1400-luvulta. Kirkon tornit ovat mielenkiintoisesti eriparia. Kirkkoon pääsee pientä maksu vastaan sisään, suosittelen vierailua siellä.


Valitettavasti kännykkäkuvat eivät tee oikeutta kirkon kauneudelle

Asuimme Queen Boutique hotellissa, joka sijaitsee juutalaiskorttelien reunassa. Sijainti on kiva ja hotelli oli varsin viihtyisä. Kannattaa pyytää huonetta pihan puolelta, ne ovat hyvin hiljaisia ja kesällä näkymä on varmasti suloinen. Varasimme matkan noin puoli vuotta etukäteen ja mielestäni se oli todella edullinen.


Herkuttelu alkoi heti aamiaisella. Tarjolla oli leipää, leikkeleitä, piiraita, jugurttia, mysliä, croissantteja, pannacottaa, suklaakakkua, hedelmiä, smoothieta, kahveja, teetä ja kuoharia. Pöytään tarjoiltiin valinnan mukaisesti omeletteja tai lettuja.

Päivä alkaa hyvin, kun aamiaiseksi syö pannacottaa ja juo kuoharia ;)

Aamiaistarpeita

Herkuttelu jatkui pitkin päivää. Krakovan ravintolat olivat erittäin hyviä ja hinnaltaan huokeita. Saimme hotellista erinomaisia ravintolavinkkejä. Minusta parhain oli La Grande Mamma, joka tarjoilee italialaista ruokaa torin reunalla.

Alkupalasalaatti La Grande Mammassa

Suklaafondant La Grande Mammassa

La Grande Mamman upea valaisin

Kerrassaan upeat salaatit söimme ranskalaisessa Zazie-bistrossa juutalaiskorttelissa. Tämä oli ehkä reissun paras annos. 

Zazien salaatti

On helppo kuvitella, kuinka kadut kuhisevat kesäisin väkeä, kun ravintolat avaavat terassinsa. Osalla ravintoloista terassin päällä on teltta ja sisällä lämmittimet, joten glühweinin pystyi nauttimaan ulkona marraskuussakin.

Tässä paikassa ei ainakaan valikoiman laajuus aiheuta pettymystä. 
Kuvassa noin puolet juomavalikoimasta

marraskuinen terassi


Hyvän ruuan lisäksi Krakova tarjosi myös hyvää suklaata.

Rakastuin paikan mustaherukkasuklaaseen

Aiemmat postaukseni Krakovan matkalta:

12 kommenttia:

  1. Näitä matkapostauksiasi on mukava lukea ja omakin matkakuume nousee samalla. No, mitään ulkomaanmatkoja ei ole nyt tiedossa, täytyy vain haaveilla. Mukavaa loppuviikko ja vuoden vaihdetta sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni :) Minulla matkakuume on muuttunut pahasti krooniseksi. Aina pitäisi olla matka suunnitteilla.

      Kiitos samoin - mukavaa vuoden vaihdetta!

      Poista
  2. on kyllä pittoreski kaupunki!

    ...täytyy ihan tosissaan alkaa haaveilla matkailusta.
    Meillä tosin näyttää kääntyvän tuonne niksi-pirkkamatkailun puolelle: haetaan kirjastosta matkaoppaita ja haaveillaan - nuoriso reissaa tulevalla kaudella sen verran, ettei meille taida jäädä finanssia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krakova oli jopa harmaassa marraskuussa todella kaunis, voin vain kuvitella kuinka viehättävä se on vaikka kevätkaudella, kun vielä ei ole liian kuuma.

      Itä-Euroopasta löytyy paljon ihania kohteita, joihin reissaa pienemmälläkin budjetilla. Meidän pojilla ei ole harrastuksia, jotka veisivät maailmalle ja osaa ei kiinnosta matkailu lainkaan. Miten saattoi matkailugeeni jäädä periytymättä? Pojat jäävät ilman suunniteltua kesälomamatkaa sietämättömän ronklaamisen takia ja ilmoitin heille, että pääsevät korkeintaan Tukholman risteilylle. Se oli vähän niin kuin rangaistus, mutta pojat ottivat uutisen riemuissaan vastaan :) Ilmeisesti pojat saivat geeniperimänsä Hra Kepposelta, joka lähtee reissuun, jos niin vaaditaan, mutta jäisi myös hyvin mielellään kotiin.

      Poista
  3. Oh my mitkä herkut ja tuo aamiainenhan on suorastaan loistava. Huonekin jatkaa Krakovan vanhan ajan tyyliä. En ole käynyt, mieli kyllä tekisi.

    Hyvää uutta vuotta Rva Kepponen ja kiitos mitä mainioimmasta kommentista blogini puolelle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamiainen oli hyvä ja hotellikin todella hieno. Oli hintalaatusuhde todellakin kohdallaan tuossa reissussa. Nähtävääkin on yllin kyllin, eli varsin mukava matkakohde kaikkiaan. Koska Auschwizc jäi kokematta, niin ei sitä tiedä vaikka tulisi mentyä uudestaankin.

      Kiitos samoin - Hyvää Uutta Vuotta!

      Poista
  4. Ihania kuvia. Olet kyllä käynyt vuoden aikana niin monella ihanalla ulkomaanmatkalla.

    Hyvää uutta vuotta koko Kepposperheelle!

    ps. näin muutama yö sitten unta, että olimme molemmat raskaana ja totesimme, että nythän blogeistamme tuleekin oikein mammablogit ja voidaan viettää aikaa sitten vauvojen kanssa yhdessä. Sun raskaus oli pari kuukautta pidemmällä kuin mun, mutta se jäi epäselväksi, milloin meidän vauvojen oli tarkoitus syntyä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Matkailuhimoa on tullut taltutettua niin paljon, että vähän omatunto soimaa tuosta lentelystä. Kesämatka sentään meni ekologisemmin laivalla ja autolla.

      Voi, että mikä uni :) Vauva olisi aivan ihana, jos joku muu hoitaisi ne kaikki yöheräämiset. Voitais ottaa suoraan sellaiset elämäänsä tyytyväiset puolivuotiaat ja hengailla kahviloissa ja viettää kesää rannalla :)

      Poista
  5. En yhtään ihmettele, että tykästyitte Krakovaan. Kuvista ja kertomastasi päätelleen se vaikuttaa tosi mukavalta kaupungilta. En ole koskaan käynyt Puolassa ja Krakova on ollut monta kertaa meillä suunnitelmissa, mutta aina on tullut jotain muuta. Ehkä jo ensi kesänä päästäisin käymään Puolassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäsin Krakovasta kovasti. Tiedä sitten, että kuinka tukkoinen se on kiihkeimmän turistikauden aikana. Lähistöllä on maailmanluokan nähtävyyksiä useampikin. Koska Auschwiz jäi käymättä, on hyvä syy palata Krakovaan. Ihan yhtä hyvä syy on hemmotella itseään hyvällä ruualla ja mukavalla tunnelmalla :)

      Poista
  6. Upeita matkakuvia!
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  7. Voi että, miten upean näköistä!
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista