8. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäiväjuhlia

Suomessa on paljon asioita, joita arvostan. Korkeimmalle minun silmissäni nousee se työ ja näkemys, jolla menneet sukupolvet ovat rakentaneet köyhästä maasta tasa-arvoisen ja varakkaan hyvinvointivaltion. Vaikka yhteiskunta ei ole täydellinen ja tuntuu, että se on moneltakin kohtaa murroksessa, niin meillä on kuitenkin hienoja asioita kuten maailman korruptoitumaton hallinto ja poliisi, huippukärkeä oleva peruskoulu, ilmainen koulutus ja hyvä turvallisuus. Lisäksi meillä puhdasta luontoa ja laajat jokamiehenoikeudet, joilla niistä pääsevät kaikki nauttimaan. On siis paljon hyvää, mitä juhlia!

Perheen ensimmäiset Itsenäisyyspäiväjuhlat osuivat keskimmäisen kohdalle. Helsingin pormestari on perinteisesti kutsunut kaikki 4-luokkalaiset Itsenäisyyspäiväjuhliin Finlandiatalolle. Päivä oli ollut pitkä, kättelyä oli joutunut jonottamaan, mutta kaiken kaikkiaan kokemus on varmasti muistiin painuva. Vielä illan päätteeksi juhlijat esittivät koululla kaikki harjoittelemansa tanssit. Se oli sykähdyttävä hetki!

Mun muru

Tanssin pyörteissä

Hyppää hetkeksi tanssin pyörteisiin

Seuraavat juhlat olivatkin sitten alakoulun Itsenäisyyspäiväjuhlat, jotka korvasivat perinteiset joulujuhlat. Todella hyvin koulu onnistuu juhlien järjestämisessä ja Suomi 100 juhlat olivatkin yhdet parhaista. Työnantajakin järjesti pienen juhlan, jossa oli puheita ja musiikkia ja kohotimme onnittelumaljat 100 itsenäiselle vuodelle.

Skool Suomelle!
Nauroin makeasti, kun suurimmat aplodit sain puheenvuoro "kuohuviiniä on lisää tarjolla" :D

Kotona järjestimme oman porukan kesken juhlaillallisen. Kuopus ja keskimmäinen esittivät aluksi sikermän koulun juhliin opeteltuja Suomi 100 lauluja ja vetäisivät vielä Maammelaulun päälle.

Skool jälleen Suomelle

Äänestimme etukäteen illan menusta. Voittajaksi valikoitui: paistettua lohta, keitinperunoita ja Hollandaise-kastiketta sekä vihersalaattia. Jälkiruuaksi oikein suomalainen herkku eli mustikkapiirakkaa Ukin mökin mustikoista ja vaniljajäätelöä. Muuten meillä sujui Itsenäisyyspäivä ihan arkisissa puuhissa, pääosin laitellen tavaroita takaisin paikoilleen. Somevirrasta katselin, että yllättävän moni osallistui isompiinkin juhliin, jopa frakkijuhliakin vilahteli. Aivan mahtavaa, että ihmiset ovat juhlineet Itsenäisyyspäivää kunnolla. Tunsin pientä haikeutta, että olisi pitänyt järjestää isommatkin juhlat, mutta tänä vuonna voimavarat riittivät vain pieneen juhlaan oman perheen kesken.



Nyt on edessä joulukorttitalkoot, toinen joulutorireissu ja joulukukkakurssi. Joten stay tuned ;)

Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

  1. Koulujen juhlissa varmasti ollut hieno tunnelma. Itsenäisyyspäivästä jää mieliin syvä kiitollisuus ja ylpeys omasta kotimaasta. Hiukan kippisteltiin meilläkin, vaikkei suurempia juhlia järjestettykään. Tänään aion vielä kiikuttaa joulukortit postiin. Viikonloppuja sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulun juhla oli hyvin valmisteltu ja esittäjät ovat suloisia. Kouluun on sattunut suuri määrä naisopettajia, jotka ovat todella hyviä laulamaan. Opetajien kuoron Finlandia-hymni pesi ihan 6-0 työnantajan palkkaaan kuoron.

      Sinulla on sitten korttiurakka jo päätöksessä :) Minä olen urakoinut niin, että varmaan maanantaina voisin viedä postiin. Tunnetusti postitus on usein ollut se huonoiten aikataulussa pysynyt osa :D :D

      Poista
  2. On niin komea poika. <3

    Sinulla se taitaa kalenteri olla aika täynnä. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu.
      Tästä alkaa oikein muutaman päivän joulujuttujensuma. Saas nähdä, että riittääkö vireystila aivan kaikkeen, kun viikon huipentumaksi olisi vielä luvassa kuopuksen kaverisynttärit.

      Poista
  3. Hienot juhlat ja juhlijat. Herkut olisivat maistuneet myös meille, nam.

    VastaaPoista
  4. Ihana pieni pukumies. Meillä oli samanmoinen viime vuonna <3
    Taru/Sutkautuksia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä olisi vielä yksi pieni pukumies tulossa, jos vaan pormestarilla riittää jatkossakin budjettia ;)
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  5. Kivoja juhlia teillä ollut! Ai miten herkun näköistä lohiruokaa!

    VastaaPoista
  6. Mikä hurmuri teidän poika <3 Olen samaa mieltä, on aivan käsittämätöntä miten sodan jälkeen suomalaiset nostivat Suomen nousuun mielettömän nopeasti ja mm. järkkäsivät Olympialaisetkin, olemme todellakin sisukasta ja työteliästä kansaa. <3

    Teillä just eikä melkein menu ja hei kiva tuo äänestys, mekin aletaan harrastamaan sitä viikonloppuruoan suhteen. :)

    Mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Taloudellinen, teollinen ja yhteiskunnallinen kehitys on kyllä ollut huikea teko!

      Ruuasta äänestettäessä kannattaa pohjustaa ennakko-oletuksia. Meillä koettiin ensimmäinen juhlapettymys, kun ei voinutkaan vaapasti äänestää Itsenäisyypäivän ruuaksi pizzaa :D :D

      Kiitos samoin - ihanaa alkanutta viikkoa!

      Poista